diumenge, 16 d’octubre de 2011

La Via Làctia sobre Sagitari

La Via Làctia es mostra especialment espectacular a la zona de Sagitari. Aquesta fotografia mostra la part nord de la constel·lació on fa frontera amb les seves veïnes de l'Escut, el Serpent i Serpentari.  En ella es poden apreciar gran quantitat d'objectes interessants: nebuloses, cúmuls oberts, cúmuls globulars...La següent és la mateixa imatge amb algunes indicacions per situar alguns dels seus principals objectes.


Característiques de la imatge:
- Realitzades des d'Àger el 23/07/2011
- Càmera Canon 350D modificada
- ISO 400
- Objectiu 50 mm
- Piggyback en una muntura G41
- 8 preses de 300 s + 8 Darks
- Sumades amb DSS (Deep Sky Stacker)
- Processades amb Photoshop i Gimp

4 comentaris:

Mario ha dit...

Déu n´hi do Jordi, aquesta foto fa goig de veritat. Encara tenim l´estiu enganxat a l´esquena i em fa venir ganes de que tornin les nits estivals d´Àger.

jeam ha dit...

Gràcies Mario, però la veritat és que al penjar-la al Web ha perdut molta qualitat i no se perquè!

Alberto Arcos ha dit...

Buenas Jordi, acabo de ver tu post, siempre me han gustado esas fotos que sacas. A modo informtivo, esta semanita he sacado un portal de fotografía http://www.fotored.es
Donde tenemos una bonita galería sobre Digiscoping, sin estrenar.. así que si te animas, serás bienvenido y todas las sugerencias sobre el portal, bienvenidas serán.

Un saludo!

jeam ha dit...

Hola Alberto!

Moltes gràcies per anar passant pel blog!

M'ha agradat molt la teva iniciativa de Fotored.

Podries afegir un apartat de fotografia nocturna. En ella les fotos d'astronomia tindrien més sentit. A més amb les càmeres actuals cada vegada és més fàcil fer bones fotos amb poca llum.

Apa, ànims amb la iniciativa.