diumenge, 23 d’agost del 2009

Una nit d'estiu amb molt moviment

Nit d'estiu amb moviment from Jordi Artigas on Vimeo.

Aquest estiu és una sorpresa contínua! Després d'unes vacances a la Xina que han estat fantàstiques, la tornada a la feina ha vingut acompanyada d'unes setmanes genials! Instal·lats a casa de la Lluna i del Jordi, a Sant Llorenç Savall, estem passant uns dies molt especials! És gairebé com estar de càmping: la fresca ens acompanya, quasi durant tot el dia campem per fora, passejant la Nella, menjant a la fresca, contemplant el silenci...
Aprofitant aquest espai tan privilegiat he pogut provar la tècnica Stop Motion. Aquesta tècnica de fotografia convertida en vídeo permet veure el moviment del cel a càmera ràpida. Per aquest vídeo de 19 segons de durada he fet servir:

- 284 fotografies (inici 22:04 TU, fí 00:49 TU)
- Cada fotografia és de 19" de durada fetes a intervals de 20"
- Càmera Canon 350D modificada
- Objectiu Tamron 18-200 posat a 18 mm
- ISO 1600
- F 3,5
- Cada segon de vídeo conté 15 fotografies

L'astre més brillant que es pot veure és Júpiter. Es va desplaçant d'est a oest just a sobre de la teulada de la casa. En l'inici es pot veure com es mou part de la constel·lació de l'Aquila, amb la seva estrella més brillant: Altaïr, que ràpidament desapareix per l'oest. Al seu costat est apareix Delphinus, que va saltant pels cels. Júpiter és a la constel·lació de Capricornus, i just a darrere apareixeran els estels d'Aquarius. Cap al final del vídeo, es veuen també alguns dels estels de Piscis. Per sobre seu van apareixent part dels estels del gegant Pegasus. Encara que pràcticament impossibles de veure també hi ha els planetes Urà i Neptú circulant per la imatge.

Moltes gràcies Lluna i Jordi per aquest regal.

7 comentaris:

Villaurania ha dit...

Impresionant Jordi. Tant a la Glòria com a mi ens has deixa´t meravellats. Ho sento però em tornarè a copiar de nou.

Una abraçada.

jeam ha dit...

És que encara que no vaig pujar a Àger tenia mono de fer fotos. Feia temps que volia provar el que fa el Till Credner http://laparadoxadolbers.blogspot.com/2009/01/el-cel-en-moviment.html
que és una maravella. Ja veus que no em copies pas a mi, he, he, he ;-). Això és una cadena uns veiem el que ens agrada a un lloc o provem i així anem fent xarxa!
Què tal per Àger?

Villaurania ha dit...

Molt bé!

Vàrem tenir una nit fantàstica i vaig estar fins a les 6.30 gairebé de dia ja. Vaig fer foto de tres zones del cel. Per ara només he pogut processar una.
Per cert, una consulta. Si vull afegir més cançons a la mateixa entrada del blog, puc fer-ho? o s´ha de fer al principi quan puges la primera?

Salut

jeam ha dit...

Ostres que bé! Ara miraré el teu bloc.
Jo vaig crear una playlist al GCast que després va ser la que vaig penjar al bloc.

Aixa ha dit...

Caram, nois!
Es nota on heu estat de vacances, eh? Estic llegint els vostres comentaris i no entenc res de res. Quina enveja que em feu quan parleu en xinès...
Ha, ha, ha!!!

Aixa

Mario ha dit...

Bé, es que els accents s´encomanen molt fàcilment, i el mandarin no es una excepció.

Salut

Mario ha dit...

Hola Jordi,

Nou video del Till Credner a la seva pàgina.

Im-pe-cio-nant